Menu

Projecten Defensie (1)

Diverse projecten in opdracht van het Ministerie van Defensie.

Bouwplaatsmanager Dienst Vastgoed Defensie (2013 - 2014)

Reconstrueren van de hoofdbaan Militair Luchtvaart Terrein Deelen           € 3.900.000
Voor nieuw gebruik van de hoofdbaan is de asfalt- en betonverharding vernieuwd, inclusief vliegveld verlichting. Tijdens de uitvoering heb ik het geheel voor Dienst Vastgoed Defensie begeleid. Tijdens de uitvoering werd een explosief van 500 pound aangetroffen. Dit is door de explosieve opruimingsdienst verwijderd.
Zie het artikel in het blad Genie en dit filmpje + dit filmpje.

Aanleg toegangswegen Intelligence Landing System, locatie Deelen          €    250.000
Voor het aanbrengen van het ILS op militair luchtvaart terrein Deelen waren nieuwe toegangswegen nodig. In dit natuurgebied zijn deze wegen met minimale schade aan de natuur aangebracht.

Reconstructie helikopterplatform Militair Vliegkamp de Kooij Den Helder   € 4.070.000
In de jaren 60 is het platform op de militair vliegkamp De Kooij aangelegd. In de loop van de jaren zijn er diverse kleine uitbreidingen aan het platform toegevoegd. Het platform voldeed niet meer  aan de eisen van deze tijd. Zeker met het gebruik van de NH 90 helikopter moest dit platform worden gereconstrueerd. Het nieuwe platform van 3,5 ha. bestaat geheel uit beton en wordt met de slipvormpaver aangebracht. Voor de Dienst Vastgoed Defensie begeleid ik dit werk zowel technisch als financieel.